icoon telefoon 0113 - 330 115

icoon afspraak AFSPRAAK

VEELGESTELDE VRAGEN VOGELS

1. Moet mijn vogel gevaccineerd worden?

Die vraag is nog niet zo eenvoudig te beantwoorden. Er bestaan meer dan 10.000 verschillende soorten vogels. Het antwoord op deze vraag is dan ook afhankelijk van het soort vogel. Zo moeten postduiven bijvoorbeeld wel degelijk gevaccineerd worden. Wilt u weten of uw vogel gevaccineerd moet worden, dan kunt u dit telefonisch navragen aan een van onze paraveterinairen tijdens openingstijden.

2. Mijn papegaai wil niet meer goed eten, hoe komt dit?

Wat precies de oorzaak is in uw specifieke geval is alleen vast te stellen na onderzoek door de dierenarts. Een bekend probleem van papegaaiachtigen is de krom gegroeide snavel. Hierdoor kan uw papegaai niet meer goed eten. De dierenarts kan dit probleem met een kleine verrichting oplossen.

3. Mijn papegaai heeft diverse gezondheidsproblemen, hoe komt dit?

Papegaaiachtigen kunnen geen vitamine A opnemen uit vegetarische voeding. Een langdurig tekort levert diverse gezondheidsproblemen op zoals slijmvlies problemen, lage weerstand, dikke ogen, luchtweginfecties, etc. U kunt proberen dit probleem te voorkomen door uw papegaai soms een klein stukje vlees te geven. Wanneer bovenstaande problemen zich reeds voordoen is het echter te laat en is bezoek aan de dierenarts noodzakelijk.
 

Zie ook:

FAQ'S Katten | FAQ'S Honden | FAQ'S Konijnen | FAQ'S Vogels |

Tarieven

Tarieven