Zorgaanbod

In onze praktijken kunnen we verschillende behandelingen aanbieden. Naast preventieve zorg, zoals vaccineren, ontwormen, vlooien- en tekenbestrijding, kunt u uiteraard ook terecht voor onderzoeken en behandelingen. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor advies over voeding en verzorging van uw dier. Om efficiënt te kunnen werken, te zorgen dat we voldoende tijd aan uw dier kunnen besteden en om ervoor te zorgen dat u nooit lang hoeft te wachten tot u aan de beurt bent, werken wij uitsluitend op afspraak. Wij behandelen vooral honden, katten en konijnen. Daarnaast kunt u bij ons ook terecht met uw cavia, knaagdier, kip of andere vogel.

Laboratorium

Op al onze praktijken kunnen we verschillende laboratoriumonderzoeken aanbieden. Een deel van deze onderzoeken kunnen direct op de praktijk worden uitgevoerd, zodat u dezelfde dag de uitslag heeft. Voor onderzoeken die we niet zelf kunnen uitvoeren werken we samen met een extern laboratorium dat, afhankelijk van het type onderzoek, binnen één tot enkele dagen de uitslag naar ons doorstuurt. In Yerseke beschikken we over een uitgebreid bloedanalyse-systeem, waarmee we de meest voorkomende analyses op bloed zelf kunnen uitvoeren en we dus snel de uitslag hebben.

Daarnaast doen we op onze praktijken zelf microscopisch onderzoek bij onder andere oor- en huidproblemen, om te bepalen wat de precieze oorzaak van het probleem is. Aan de hand hiervan kunnen we dan de juiste behandeling inzetten.

Echografie

Op de woensdagen komt dierenarts Frederic Bouvez op onze praktijken in Goes en Yerseke voor het uitvoeren van echo’s. U kunt bij hem terecht na doorverwijzing of overleg met één van onze eigen dierenartsen. Er kunnen echo’s worden uitgevoerd van de buikorganen, voor het vaststellen van drachtigheid, en daarnaast ook voor het vaststellen en controleren van aandoeningen aan het hart.

Röntgen

Op onze locaties in Goes en Yerseke beschikken we over digitale röntgen, waarmee foto’s van hoge kwaliteit genomen kunnen worden. U kunt bij ons terecht voor röntgenfoto’s van de gewrichten en het skelet, voor foto’s van buik en/of borstholte en daarnaast beschikken we over dentale röntgen, waarmee we foto’s van het gebit en de kaakbeenderen kunnen maken.

Bloeddrukmeting

Op al onze lokaties zijn Doppler bloeddrukmeters aanwezig, waarmee we op een betrouwbare manier de bloeddruk van uw hond of kat kunnen meten. Bij oudere katten raden we aan de bloeddruk jaarlijks te meten, omdat hypertensien regelmatig, en soms ongemerkt, voorkomt bij oudere katten en dit zonder behandeling voor ernstige problemen kan zorgen. Daarnaast zijn er aandoeningen, bijvoorbeeld aan de nieren en de schildklier, die samen kunnen gaan met een te hoge bloeddruk. Bij deze patiënten kunnen we de bloeddruk dus ook regelmatig controleren.

Chirurgie

Op al onze locaties beschikken we over een aparte operatiekamer waar ook alleen operatieve ingrepen worden uitgevoerd, zodat we op een hygiënische manier kunnen werken. Op al onze locaties is gasanesthesie aanwezig en hebben we een ruim assortiment narcosemiddelen, zodat we voor uw dier een veilige narcose op maat kunnen samenstellen. U kunt bij ons terecht voor castratie en sterilisatie van uw huisdier en daarnaast voeren we de meeste operaties ook binnen onze eigen praktijk uit, waaronder orthopedische operaties. Wanneer wij vermoeden dat uw huisdier beter door een specialist kan worden behandeld, zullen wij dit altijd adviseren.

Orthopedie

Voor orthopedisch onderzoek kunt u op al onze locaties terecht. Mocht het nodig zijn dat er een röntgenfoto gemaakt wordt, dan kunt u daarvoor terecht in Goes of Yerseke. Orthopedische operaties worden in onze praktijk uitgevoerd door dierenarts Mosselman, die jarenlange ervaring heeft op dit gebied. Wij kennen onze sterke punten, maar zijn ook eerlijk in het erkennen van onze beperkingen. Wanneer wij vermoeden dat uw huisdier beter door een specialist kan worden behandeld, zullen wij dit altijd adviseren.

Tandheelkunde

Gebitsreinigingen kunnen op al onze locaties worden uitgevoerd. Voor meer uitgebreide gebitsbehandelingen beschikken we in Yerseke over uitgebreide faciliteiten, inclusief dentale röntgen. We gebruiken deze onder andere om te bepalen of tanden of kiezen getrokken moeten worden. Afhankelijk van wat er aan de hand is met het gebit van uw dier kan de gebitsbehandeling in Yerseke, of op een andere locatie plaatsvinden.

Terug naar Praktijk
Terug naar boven