Spoedgeval

Spoedgevallen

Voor zaken die niet kunnen wachten tot de volgende werkdag, is buiten openingstijden 24/7 de dienstdoende dierenarts bereikbaar. Maak altijd eerst telefonisch een afspraak! Zo kunnen wij met u bepalen hoe snel uw dier hulp nodig heeft.
Tel: 0113-228866
Kritieke spoed
BEL DIRECT! Uw dier is mogelijk in levensgevaar en heeft acute zorg nodig.
Urgente spoed
Uw dier is niet direct in levensgevaar, maar heeft zeker binnen enkele uren zorg nodig.
Nodige zorg
Uw dier is niet in levensgevaar, maar heeft wel een probleem dat op korte termijn zorg nodig heeft (evt. de volgende werkdag).
Aanrijding, bloeding Veel braken Pijn aan een poot
Bewusteloosheid Diarree met bloed Diarree
Erg bleke slijmvliezen Obstipatie of verstopping darm Kleine wonden
Acuut erg opgezette buik Erge pijn Mankheid
Bevalling die niet vordert Wonden Ontstekingen huid of oren
Braakneigingen zonder dat er iets wordt uitgebraakt Konijn eet niet Niet eten
Benauwdheid of moeite met ademen Plots veel schudden met de kop, plots erg niezen, ineens veel kokhalzen Abces
Kat probeert te plassen, maar er komt geen urine Plotse zwelling aan de kop Moeite met plassen, veel kleine plasjes (maar niet plassen is spoed!)
Oververhitting of onderkoeling Opeten vreemd voorwerp Hoesten, niezen, snotneus
Epileptische aanvallen Vuile uitvloei uit de vulva Afgebroken tand of kies
Vergiftigingen   Pijnlijk oog

Voor spoedgevallen kunt u 24 uur per dag, zeven dagen per week bellen naar het nummer van één van onze vestigingen. Buiten openingsuren krijgt u dan vanzelf een andere locatie of de dienstdoende dierenarts aan de lijn.

Avond, nacht, weekend en feestdagen

Buiten openingsuren, in het weekend en op feestdagen werken wij met een spoeddienst. Wij verzorgen deze dienst samen met Anicura Schouwen-Duiveland en Dierzorg Heinkenszand. Afhankelijk van het dienstrooster wordt u dus bij ons, of bij een collega-praktijk geholpen. De medische gegevens van uw dier worden de eerstvolgende werkdag uitgewisseld. Vervolgbehandelingen vinden altijd weer bij de eigen dierenarts plaats.

Dier met onbekende eigenaar in nood

Heeft u een dier gevonden dat ernstig ziek of gewond is, maar is de eigenaar onbekend, dan kunt u de Dierenbescherming bellen op nummer 088 ‑ 811 35 10. De dierenambulance zal dan te hulp schieten.

Mishandeling en/of verwaarlozing

Voor verwaarloosde, mishandelde, gewonde diere en/of dieren in acute nood, kunt u ook het Landelijk Meldpunt 144 bellen.

Wilde dieren

Heeft u een wild dier gevonden dat in nood is, zoals een vogel, egel, haas oid, dan kunt u contact opnemen met Vogel- en zoogdierenopvang de Mikke op nummer 0118 ‑ 628 288.

Terug naar Openingstijden
Terug naar boven