icoon telefoon 0113 - 330 115

icoon afspraak AFSPRAAK

APOTHEEK

Onze dierenartsenpraktijk beschikt over een eigen apotheek. U kunt bij ons terecht voor medicijnen op recept en een ruim aanbod vrije middelen.

Medicijnen op recept

Voor medicijnen op recept is voorschrift van de dierenarts nodig. Op dit voorschrift wordt de behandeld arts vermeld en de naam van patiënt. Het voorschrift bevat ook gegevens over het gebruik, de hoeveelheid en sterkte van het medicijn. Een voorschrift kan voor een gelimiteerde, of ongelimiteerde, periode geldig zijn. Voor sommige medicijnen is regelmatige controle van uw huisdier door de dierenarts verplicht.

Vrije middelen/producten

In onze apotheek is een ruim aanbod aan vrije middelen verkrijgbaar. Voor deze middelen is geen voorschrift van de dierenarts nodig.

Bestellen

Indien u huisdier langdurig medicatie of dieetvoeding nodig heeft dan kunt u medicijnen telefonisch bestellen. Onze assistenten zorgen dat uw bestelling voor u klaar ligt.

Ophalen

Voor het ophalen van medicijnen, dieetvoeding, etc. kunt u tijdens openingstijden van onze locaties terecht. U kunt het beste vooraf even bellen, zodat wij uw bestelling kunnen klaarleggen.

Nieuw consult

Voor sommige medicijnen is per wet bepaald dat deze niet voor langere tijd verstrekt mogen worden zonder tussentijds onderzoek van de dierenarts. Bij onjuist gebruik kunnen deze medicijnen de gezondheid van uw huisdier schaden. Onze assistenten zullen u nader informeren.

Patiënt onbekend

Wanneer uw huisdier geen patient is in onze praktijk is wettelijk bepaald dat wij geen medicijnen op recept kunnen verstrekken. Bovendien is het verstrekken van medicijnen zonder onderzoek een risico voor de gezondheid van uw huisdier.

Bent u geen cliënt, maar heeft u (dringend) medicijnen nodig voor uw huisdier? Dan kunt u zich inschrijven bij onze praktijk. Na onderzoek van uw huisdier zal de benodigde medicatie worden verstrekt.

Tarieven

Tarieven