icoon telefoon 0113 - 330 115

icoon afspraak AFSPRAAK

FRETTEN

Fretten zijn snelle, behendige roofdiertjes. Ze zijn speels en slim. Geef hen voldoende speelruimte, waarin ze niks kapot kunnen maken. Goede opvoeding is heel belangrijk. Fretten vragen speciale medische verzorging, houd rekening met de kosten daarvan.

De fret is familie van de marterachtigen, zoals de otter, wezel en hermelijn. Doorgaans wordt een fret zes tot tien jaar oud. Wildkleur en albino zijn de meest geziene kleuren bij de fret. De kleur kan gedurende het leven, en afhankelijk van het jaargetijde, van tint verschieten. Al voor de jaartelling werden de jachtkwaliteiten van de fret gebruikt bij de jacht op voornamelijk konijnen en het bestrijden van muizen en ratten.

Fretten blijven hun leven lang speels, vrolijk, nieuwsgierig en ondeugend. Ze zijn intelligent en u kunt hen dingen aanleren, maar verwacht van dit dier geen absolute gehoorzaamheid. Ze hebben een geheel eigen taal met karakteristieke geluiden en bewegingen. Ze slapen overdag veel, en zijn het meest actief in de schemering.

De fret is van nature géén groepsdier. In het wild leven zij solitair en komen elkaar alleen in de paartijd tegen. Door domesticatie is het gedrag van de fret socialer geworden. Veel fretten leven dan ook samen met soortgenoten, maar houd ze alleen samen als ze goed met elkaar overweg kunnen. Anders heeft het beestje veel stress.

Tarieven

Tarieven