Opgepast! Vliegen!

Opgepast! Vliegen!

Het zijn vervelende diertjes, die vliegen, maar voor uw konijn kunnen ze zelfs dodelijk zijn! In de zomermaanden zijn vliegen actief en leggen ze eitjes in onder andere natte of vuile haren van konijnen. Maar ook tussen de veren van kippen en soms zelfs in de vacht van honden of katten.

Uit die eitjes komen maden die zich voeden met vuil uit de vacht, maar zich ook een weg door de huid heen eten en zo zelfs in de spieren of dieper in het lichaam terecht kunnen komen. Ze veroorzaken in snel tempo hele grote wonden die zelfs dodelijk kunnen zijn voor het dier. Ontdekt u maden op de vacht of de huid van uw dier, dan is dit absoluut een spoedgeval!

Voorkomen is beter dan genezen. Vliegen komen op vuile, natte plekken af. Zorg ervoor dat het verblijf en de vacht van uw dier schoon en droog is. Controleer uw konijn dagelijks, in het bijzonder rond de anus en zorg ook dat eventuele al aanwezige wondjes behandeld worden, zodat ze droog en schoon zijn. Bestrijdt vliegen zo veel mogelijk, gebruik eventueel vliegenhorren. Daarnaast bestaat er spray voor op de vacht die de vliegen afweert en vliegen en maden ook kan doden.

Met wat extra aandacht voor uw dier krijgen vliegenmaden geen kans.