Als uw dier vermist is

Tijdens het uitlaten is uw hond geschrokken en weggerend. Uw kat komt iedere avond thuis, maar vandaag niet. Het komt helaas af en toe voor dat dieren vermist raken. In dit artikel leest u wat u kunt doen om uw dier zo snel mogelijk terug te vinden.

Neem contact op met dierenartsen en het asiel.

Als een grondige zoektocht in en rond uw eigen huis, uw buurt en navraag bij buren niets heeft opgeleverd, neem dan contact op met dierenartsen en asiels in de buurt. Regelmatig worden gevonden dieren hier naartoe gebracht.

Zorg dat de chipregistratie in orde is.

Dierenartsen, de dierenambulance en asiels controleren altijd of binnengebrachte dieren gechipt zijn. Het is een wettelijke verplichting om alle honden op jonge leeftijd te laten chippen. Bij katten is dit (nog) niet het geval. Via het uitlezen van de chip kan heel eenvoudig de eigenaar van een gevonden dier worden achterhaald. Zorg dus dat uw dier gechipt is én deze correct geregistreerd is op uw naam. U kunt dit controleren door het chipnummer van uw dier in te vullen op www.chipnummer.nl.

PetRadar en Amivedi

In de zoektocht naar uw dier is het handig als zoveel mogelijk mensen weten dat uw dier vermist is. Stichting Amivedi en PetRadar kunnen hierbij helpen. Op de website www.amivedi.nl kunt u uw dier aanmelden als vermist en kunt u, als u een dier gevonden heeft, ook zoeken of dit dier als vermist is opgegeven. Amivedi kan u in contact brengen met de vinder, wanneer uw dier ergens opduikt. PetRadar is een website die een zoekactie voor u kan opzetten via berichten op Facebook en Instagram en u op de hoogte houdt van reacties op deze berichten.

We hopen dat met deze tips uw dier snel weer thuis is.