icoon telefoon 0113 - 330 115

icoon afspraak AFSPRAAK

weekenddienst

Tijdens het weekend kunt u bellen naar het algemene nummer: 0113 - 33 01 15
u wordt dan automatisch doorverbonden met de dienstdoende arts.

Een puppy

Als u uw gezin wilt uitbreiden met een hondje, is het natuurlijk erg leuk om een puppy aan te schaffen!


Goed inlezen

Het is erg belangrijk u goed in te lezen over de behoeften per ras, en om een ras uit te kiezen dat goed bij uw thuissituatie past. Bent u zelf graag actief bezig, en heeft u de ruimte, of woont u op een appartement en bent u regelmatig van huis? Het antwoord op deze vragen is bepalend voor welke type ras het best bij u past.


Reserveer tijd

Naast de specifieke behoeften per ras, is het ook goed om te beseffen dat de opvoeding van een pup veel tijd en geduld vraagt, het kan soms even duren voor uw nieuwe huisgenootje zindelijk is. Ook kan het zeker in het begin nodig zijn om 's nachts even op te staan om uw pup zijn behoefte te laten doen. Een puppy vraagt om aandacht, reserveer hiervoor daarom genoeg tijd.


Puppycursus

Misschien is het wel de eerste keer dat u een hond heeft, en bent u niet zo vertrouwd met het opvoeden van uw nieuwe vriendje. Dan is het zeker de moeite waard om een puppycursus te volgen, dit is ook een goede manier om contact te leggen met andere eigenaren en honden.


Waar moet u op letten

Waar moet u op letten als u een puppy aan gaat schaffen? Op internet zijn de mooiste advertenties terug te vinden, maar helaas zijn er nog steeds mensen die hondjes in zeer slechte omstandigheden verkopen voor een laag bedrag. In de volksmond worden dit "broodfokkers" genoemd. Een aantal adviezen wanneer u erover nadenkt bij iemand een puppy te kopen:


- Heeft de fokker erg veel verschillende rassen?


Dit is geen goed teken, zo kan hij nooit de aandacht en socialisatie bieden die een pup nodig heeft!


- Mag u de moederhond zien? Of is die net "toevallig" even weg wanneer u langskomt..


Ook dit is foute boel, waarschijnlijk ziet zij er gewoon niet gezond uit en mag u haar daarom niet zien. Het zien van de moederhond is altijd belangrijk, omdat zij de pups een eerste opvoeding geeft en dus een redelijk beeld geeft van het toekomstige gedrag van uw pup.

Voor meer goede adviezen verwijzen wij u graag naar de website van het LICG


Financieel

Tot slot adviseren wij u om vooraf na te denken over de kosten die het houden van een hond met zich meebrengt. Niet alleen de voeding, ontvlooiing en ontworming, maar ook jaarlijkse vaccinaties en af en toe een raadpleging in de dierenartsenpraktijk brengen kosten met zich mee. Over het algemeen geldt hierbij dat hoe zwaarder een hond, hoe hoger de kosten van onder andere medicatie en operaties.

 

Zie ook:

puppy | enten | vlooien en teken | gebitsverzorging | voeding | ontwormen | op reis |

Tarieven

Tarieven