icoon telefoon 0113 - 330 115

icoon afspraak AFSPRAAK

Tamme rat

Ratten zijn sociale, slimme knaagdieren die erg tam kunnen worden. Een goed aan mensen gewende rat zal graag bij u zitten en niet snel bijten. Huisvest ratten altijd met soortgenoten, want het zijn groepsdieren die onderlinge interactie nodig hebben. Ratten houden van aandacht en zijn nieuwsgierig, geef ze daarom genoeg te doen.

Ratten zijn intelligent: u kunt ze bijvoorbeeld zindelijk maken en leren om op uw schouder te zitten. In het algemeen zijn ratten vriendelijke dieren die de verzorger niet bijten. Ratten worden gemiddeld tussen 21 en 29 centimeter lang; hun staart is tussen 15 en 23 centimeter lang. Ratten worden meestal ongeveer twee jaar oud. Denk er wel aan dat ze zich snel kunnen voortplanten.

Er zijn verschillende variĆ«teiten tamme ratten. Zo is er een groot aantal kleurvarianten, en allerlei tekeningen van de vacht. Ratten komen van oorsprong uit Oost-AziĆ«. Ze wonen graag in een vochtige, niet te warme omgeving in de buurt van mensen. Ratten zijn enkele uren na zonsondergang, én voor zonsopgang, actief. De rat legt 's-nachts wel vier kilometer af. Van nature leven ratten in kleine groepen, die bestaan uit een dominant mannetje, een harem vrouwtjes en enkele ondergeschikte mannetjes. Het zijn alleseters, die niet erg kieskeurig zijn.

Tarieven

Tarieven