icoon telefoon 0113 - 330 115

icoon afspraak AFSPRAAK

HAMSTERS

Hamsters zijn kleine knaagdiertjes die er met hun bolle wangen, zachte vachtjes en korte pootjes aaibaar uitzien en vrij tam kunnen worden. Hamsters slapen overdag, en willen dan niet gestoord worden. Voor wie zelf overdag weg is, kan dit goed uitkomen. Voor kinderen kan dat minder leuk zijn: als zij gaan slapen, wordt de hamster net actief!

Er zijn zo'n twintig verschillende hamstersoorten. Hamsters leven vaak solitair. Het is daarom verstandig om voor één dier te kiezen. Hamsters worden tussen de twee en drie jaar oud.

Een hamster kan hamsteren, dat wil zeggen dat het dier eten verzamelt in twee grote wangzakken en dit vervolgens meeneemt naar het hol. In de natuur houden hamsters een winterslaap. Dit gebeurt echter doorgaans pas als de temperatuur onder de tien graden Celsius blijft, wat in onze huiskamers niet voorkomt. Het is niet nodig voor de gezondheid van de hamster om een winterslaap te houden. Een hamster in winterslaap ligt half opgerold met de voorpootjes vooruit en voelt koel, maar wel zacht, aan. Is uw hamster toch in winterslaap gegaan en wilt u hem er uit halen, warm hem dan langzaam op.

Tarieven

Tarieven