icoon telefoon 0113 - 330 115

icoon afspraak AFSPRAAK

CAVIA'S

Cavia's zijn knaagdieren die goed tam kunnen worden en zelden bijten. Hun verzorging is niet moeilijk. Cavia's hebben gezelschap nodig van andere cavia's, houd ze daarom niet in hun eentje. Geef cavia's de ruimte, beweging is goed voor hun gezondheid.

Cavia's hebben een langwerpig, wat plomp lichaam met korte pootjes en kleine oortjes en ze hebben geen staart. Ze planten zich snel voort. Een volwassen cavia kan dertig centimeter lang worden en weegt rond 1 kilo. Een zeugje (vrouwtje) weegt vaak wat minder dan een beertje.

Cavia's zijn echte planteneters en hebben een knaagdierengebit met doorgroeiende tanden en kiezen. Er moet extra aandacht besteed worden aan de vitamine C voorziening in het voer. De gemiddelde levensverwachting van een cavia ligt tussen de vier en acht jaar.

Oorspronkelijk komt de cavia uit het Andesgebergte in Peru. Tegenwoordig komt de wilde cavia voor op open vlaktes in Zuid-Amerika. De dieren leven daar in groepen met een strenge rangorde. Cavia's zijn een groot deel van de dag bezig met het zoeken naar voedsel. Al 9000 jaar geleden werd de cavia's door de Inca's gehouden (voor het vlees).

Tarieven

Tarieven